Chutney
Indické chutney
- 1 kg jablek
- 1 šálek octa
- 1 šálek cukru
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžička soli
- 3 lžíce hrozinek
- 6 stroužků česneku
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- trochu kari
Jablka rozdusíme, přidáme koření, cibuli, česnek a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme ocet, cukr, hrozinky a ještě 5 minut povaříme. Plníme do malých sklenic a necháme vychladnout. Podáváme k orientálním pokrmům.
—————
Jablečné chutney
- 6 jablek
- 2 pomeranče
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst rozinek
- 3 lžíce cukru
- 0,5 dcl octa
- 4 lžíce kečupu
Jablka zbavíme jádřinců, pomeranče oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Svaříme cukr s octem, přidáme pomeranče, jablka, jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, rozinky a vše vaříme do změknutí. Těsně před koncem vaření přidáme kečup a pak ještě krátce povaříme.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2