Chutney

Indické chutney

 

 

  • 1 kg jablek
  • 1 šálek octa
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce hrozinek
  • 6 stroužků česneku
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • trochu kari

 

Jablka rozdusíme, přidáme koření, cibuli, česnek a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme ocet, cukr, hrozinky a ještě 5 minut povaříme. Plníme do malých sklenic a necháme vychladnout. Podáváme k orientálním pokrmům.

—————

Jablečné chutney

 

  • 6 jablek
  • 2 pomeranče
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst rozinek
  • 3 lžíce cukru
  • 0,5 dcl octa
  • 4 lžíce kečupu

Jablka zbavíme jádřinců, pomeranče oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Svaříme cukr s octem, přidáme pomeranče, jablka, jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, rozinky a vše vaříme do změknutí. Těsně před koncem vaření přidáme kečup a pak ještě krátce povaříme.

—————