Paprikové
Papriková omáčka
- 2 červené papriky
- cibule
- 3 lžíce červeného vinného octa
- lžíce strouhanky
- 3 lžíce kečupu
- 8 lžic olivového oleje
- kayenský pepř
- sůl
- cukr
Papriky očistíme, cibuli oloupeme. V mixéru pak připravíme pyré za přidání vinného octa, strouhanky a kečupu. Zvolna přiléváme olivový olej. Okořeníme kayenským pepřem, přidáme sůl a cukr.
—————
Paprikový dip
1 porce asi 359 kJ/ 85 kcal
4 porce
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1 lžíce kečupu
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce olivového oleje
- worcester
Papriky a chilli papričku nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme je kečupem a olivovým olejem a ochutíme worcesterem. Zdobíme bylinkami.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2