Paprikové

Papriková omáčka

 

 

  • 2 červené papriky
  • cibule
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • lžíce strouhanky
  • 3 lžíce kečupu
  • 8 lžic olivového oleje
  • kayenský pepř
  • sůl
  • cukr

 

Papriky očistíme, cibuli oloupeme. V mixéru pak připravíme pyré za přidání vinného octa, strouhanky a kečupu. Zvolna přiléváme olivový olej. Okořeníme kayenským pepřem, přidáme sůl a cukr.

—————

Paprikový dip

 

1 porce asi 359 kJ/ 85 kcal

4 porce

  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 chilli paprička
  • 3 lžíce olivového oleje
  • worcester

 

Papriky a chilli papričku nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme je kečupem a olivovým olejem a ochutíme worcesterem. Zdobíme bylinkami.

—————