Plátky z trouby
Hovězí plátky s brokolicí na víně
4 porce
- 800 g vysokého hovězího roštěnce
- 7 lžic oleje
- 250 g růžiček brokolice
- 120 g pórku (na kolečka)
- 1 červená paprika (na nudličky)
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce drceného černého pepře
- 200 ml červeného vína
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky worcesterové omáčky
- sůl
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. 5 lžic oleje, citronovou šťávu a sojovou omáčku smícháme a do směsi naložíme maso. V chladu necháme nejlépe do druhého dne.
Na oleji roštěnky zprudka opečeme. Osolíme je, opepříme a v pekáčku v troubě pečeme při 150 °C 5 - 12 minut.
Ve výpeku z masa orestujeme nakrájenou zeleninu. Přidáme víno s protlakem a krátce podusíme doměkka. Směs ochutíme worcesterem a solí. Podáváme s opečeným masem a vařenou rýží.
—————
Záznamy: 1 - 1 ze 1