Zeleninové koktejly

Okurkový koktejl s koprem

 

Doba přípravy: 20 minut

1 porce asi 422 kJ/ 100 kcal

4 porce

  • 1 okurka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l podmáslí nebo kefíru
  • 1 lžíce kopru
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 1 mrkev
  • kopr na ozdobení

Okurku omyjeme a odkrojíme z ní špalíček, který později nakrájíme na hranolky. Zbylou okurku oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru.

Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený stroužek česneku, přilijeme asi 150 ml podmáslí a vše znovu mixujeme přibližně půl minuty, až je směs pěkně hladká.

Potom dolijeme zbytek podmáslí, přidáme nasekaný kopr a dochutíme solí a pepřem. Znovu mixujeme asi tři až pět vteřin, až se všechno spojí. Hotový koktejl necháme v ledničce krátce vychladit.

Mrkev očistíme a nakrájíme společně se zbylou okurkou na tenké hranolky. Vychlazený koktejl rozlijeme do sklenic a ozdobíme mrkví, okurkou a koprem.

—————