Zeleninové koktejly
Okurkový koktejl s koprem
Doba přípravy: 20 minut
1 porce asi 422 kJ/ 100 kcal
4 porce
- 1 okurka
- 1 stroužek česneku
- 1 l podmáslí nebo kefíru
- 1 lžíce kopru
- sůl
- mletý bílý pepř
- 1 mrkev
- kopr na ozdobení
Okurku omyjeme a odkrojíme z ní špalíček, který později nakrájíme na hranolky. Zbylou okurku oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru.
Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený stroužek česneku, přilijeme asi 150 ml podmáslí a vše znovu mixujeme přibližně půl minuty, až je směs pěkně hladká.
Potom dolijeme zbytek podmáslí, přidáme nasekaný kopr a dochutíme solí a pepřem. Znovu mixujeme asi tři až pět vteřin, až se všechno spojí. Hotový koktejl necháme v ledničce krátce vychladit.
Mrkev očistíme a nakrájíme společně se zbylou okurkou na tenké hranolky. Vychlazený koktejl rozlijeme do sklenic a ozdobíme mrkví, okurkou a koprem.
—————
Záznamy: 1 - 1 ze 1