Obalované a plněné krůtí řízky

Plněné krůtí řízky

 

Doba přípravy: 45 minut

1 porce asi 2 532 kJ/ 604 kcal

4 porce

 

  • 600 g krůtích prsou
  • sůl
  • 80 g parmazánu
  • 1 klobása (asi 200 g)
  • 4 plátky slaniny
  • 2 vejce
  • asi 80 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky na obalení
  • olej na smažení

 

Krůtí prsa opláchneme vodou, dáme je okapat na utěrku a osušíme. Pak maso nakrájíme na přibližně stejné velké plátky. Opatrně je rozklepeme paličkou na maso, nejlépe přes mikrotenovou fólii, lehce osolíme a posypeme jemně nastrouhaným parmazánem.

Klobásu (podle chuti libovolnou, může být i papriková) oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ty obalíme v anglické slanině a položíme na plátky masa. Každý plátek masa pak přes klobásu přeložíme na polovinu a okraje sklepneme paličkou na maso nebo sepneme párátky.

Mouku prosijeme na talíř. Vejce rozšleháme vidličkou. Naplněné řízky obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích a ve strouhance. Na rozpáleném oleji řízky po obou stranách osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku, podáváme s vařenými bramborami. Zdobíme bylinkami.

—————