Luštěniny
Čočka s jarní cibulkou a zázvorem
6 porcí
- 250 g oranžové čočky
- 200 g jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička nasekaného čerstvého zázvoru
- 150 g cherry rajčátek
- sůl
- čerstvě drcený černý pepř
Čočku propláchněte na sítu studenou vodou, dejte ji do hrce, zalijte vodou, aby byla ponořená, a uvařte doměkka. Červená čočka se vaří 10 - 15 minut, dejte pozor, aby se nerozvařila. Mezitím nakrájejte jarní cibulku a orestujte ji na olivovém oleji společně se zázvorem. Přidejte přepůlená rajčátka a rychle je orestujte. Pánev sundejte z ohně a přidejte uvařenou čočku. Společně promíchejte, ochuťte solí a pepřem.
—————
Ostré fazolové lusky
6 porcí
- 600 g zelených fazolových lusků
- 4 chilli papričky
- 200 g anglické slaniny
- sůl
Fazolky vařte v horké osolené vodě 5 minut. Slaninu nakrájejte na nudličky, vložte na pánev a nechte pomalu opékat. K osmahnuté slanině přidejte chilli papričky nakrájené na kolečka a společně orestujte. K základu přidejte fazolové lusky, osolte, promíchejte a společně prohřejte.
—————