Mňamky z uzenin

Marinované vuřty

 

  • 50 dkg libereckých párků
  • 2 velké cibule
  • 3 kyselé  okurky
  • 2 majolky

Marináda:

  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 - 2 lžičky cukru
  • půl lžičky pepře
  • sůl

Párky, cibuli a okurky nakrájíme, zalijeme marinádou a promícháme s majolkou. Necháme 1 - 2 dny proležet nejlépe ve sklenici na zavařování.

—————

Rota žíznivého kaprála

 

4 porce 

  • 400 g špekáčků
  • 3 rajčata
  • 3 zelené papriky
  • 1 větší cibule
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • worcester
  • ocet
  • 1 lžíce hořčice
  • voda

 

Oloupané špekáčky, cibuli, rajčata a okurky nakrájíme na tenká kolečka, omyté papriky na nudličky. Vložíme do mísy a promícháme. V oleji rozšleháme do hladka hořčici, worcester, ocet, sůl, pepř a vodu. Omáčkou přelijeme připravené špekáčky a zeleninu, zlehka promícháme a necháme v chladu uležet.

—————