Guláše

Telecí pivní guláš

 

4 porce

  • 600 g předního telecího masa
  • 300 ml světlého piva
  • 3 oloupané cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • dle potřeby drůbeží vývar na podlévání
  • střídka ze 2 krajíců chleba
  • 2 lžičky kmínu
  • mletý černý pepř
  • sůl

 

Cibule pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Telecí maso očistíme a nakrájíme na kostky.

V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibuli na něm orestujeme do zlatohněda. Přidáme maso, poprášíme ho kmínem a osmahneme.

Když maso zbělá, osolíme ho a opepříme. Vmícháme rajský protlak, podlijeme pivem, přiklopíme a  necháme dusit doměkka. Dle potřeby přiléváme vývar. Když je maso měkké, zahustíme guláš chlebem a dochutíme česnekem.

—————