Guláše
Telecí pivní guláš
4 porce
- 600 g předního telecího masa
- 300 ml světlého piva
- 3 oloupané cibule
- 3 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- dle potřeby drůbeží vývar na podlévání
- střídka ze 2 krajíců chleba
- 2 lžičky kmínu
- mletý černý pepř
- sůl
Cibule pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Telecí maso očistíme a nakrájíme na kostky.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibuli na něm orestujeme do zlatohněda. Přidáme maso, poprášíme ho kmínem a osmahneme.
Když maso zbělá, osolíme ho a opepříme. Vmícháme rajský protlak, podlijeme pivem, přiklopíme a necháme dusit doměkka. Dle potřeby přiléváme vývar. Když je maso měkké, zahustíme guláš chlebem a dochutíme česnekem.
—————
Záznamy: 1 - 1 ze 1