Krémy na slepování cukroví

Kakaový krém

  • 100 g nastrouhaných piškotů nebo sušenek
  • 60 g tuku
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce kakaa
  • trochu neslazeného kondenzovaného mléka

Změklý tuk, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. V troše teplého kondenzovaného mléka rozpustíme lžíci kakaa. Kakao a nastrouhané piškoty nebo sušenky vmícháme do pěny. Podle potřeby zředíme kondenzovaným mlékem.

Stejným způsobem lez připravit i jiné druhy náplní, např. kávovou, kdy místo kakaa do směsi přidáme silnou černou kávu, nebo rumovou, likérovou či punčovou. Dětské piškoty můžeme nahradit nepovedeným a polámaným drobným pečivem, které rozdrtíme nebo nastrouháme.

—————

Kokosová náplň

  • 100 g strouhaného kokosu
  • asi 120 ml mléka
  • 50 g tuku
  • 2 lžíce moučkového cukru

Mléko přivedeme k varu, přidáme kokos a necháme přejít varem. Odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme tuk utřený s cukrem. Krém můžeme ochutit a obarvit kakaem nebo rozehřátou čokoládou.

—————

Kokosová náplň bez cukru

 

  • 100 g strouhaného kokosu
  • 50 g tuku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu

Změklý tuk utřeme s medem, přidáme strouhaný kokos a dochutíme rumem.

—————

Lahodná koňaková náplň

 

  • 2 natvrdo uvařené žloutky
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce sladkého kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce vaječného koňaku
  • nastrouhané piškoty podle potřeby

Prolisované žloutky utřeme s tukem a cukrem. Přidáme slazené mléko, koňak a podle potřeby zahustíme nastrouhanými piškoty.

—————

Ořechová náplň

 

  • 100 g nastrouhaných vlašských nebo lískových oříšku
  • 100 g nastrouhaných piškotů
  • 125 ml mléka
  • 2 lžíce pískového cukru
  • citronová šťáva

Mléko s cukrem svaříme, přisypeme nastrouhané ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme a po vychladnutí zamícháme piškoty, dochutíme citronovou šťávou. Do náplně můžeme přidat rum, kakao, silnou černou kávu nebo trochu pikantní zavařeniny. Jemnější chuť získáme, když místo mléka použijeme smetanu.

—————

Ořechová náplň bez cukru

 

  • 100 g nastrouhaných vlašských nebo lískových ořechů
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce rumu
  • 3 - 4 lžíce mléka nebo smetany

Nastrouhané ořechy spojíme s medem, rumem a mlékem nebo smetanou. Do náplně můžeme přidat v rumu namočené rozinky, kakao, lžíci rozehřáté čokolády apod.

—————