Pro děti

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

 

4 porce

  • 200 g těstovin
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g cherry rajčátek
  • 1/2 brokolice
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je. Brokolici očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Nasypeme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Poté je zchladíme ve studené vodě, aby si zachovaly pěknou barvu, vyjmeme je a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme.

Těstoviny smícháme se zeleninou. Zakápneme je olejem, osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Salát v miskách doplníme kousky scezeného tuňáka.

 

—————