Saláty z červené řepy
Salát z červené řepy - dietní
1 porce 840 kJ
4 porce
- 2 menší bulvy červené řepy
- 2 nakyslá jablka
- 160 g černých oliv
- 1 lžíce kaparů
Zálivka:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- pepř
Červenou řepu uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, stejně tak jablka. Olivy nasekáme nadrobno. Suroviny na zálivku prošleháme a smícháme s řepou, jablky, kapary a olivami.
—————
Salát z červené řepy a jablek
- 2 až 3 červené řepy
- 4 jablka
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1,5 dl vody
- 4 lžíce vinného octa
- 1 lžíce cukru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička fenyklu
- sůl
Vodu svaříme s octem, fenyklem, cukrem a solí, odstavíme a vmícháme olej. Červenou řepu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nakrájíme nejlépe zoubkovaným nožem. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k řepě. Salát ozdobíme křenem a přelijeme vychladlou zálivkou.
—————
Salát z červené řepy a kysaného zelí
- 3 hlavičky vařené červené řepy
- 1 sklenice kysaného zelí
- 1 strouhaný křen
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- sůl, pepř
Červenou řepu nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.
—————
Salát z červené řepy s křenem
- 1/2 kg červené řepy
- 5 dkg křenu
- 1/8 l vody s octem
- 2 lžičky cukru
- trochu fenyklu
- sůl
Řepu očistíme a dáme vařit do osolené vody. Měkkou oloupeme, nakrouháme na nudličky a zalijeme marinádou připravenou z osolené vody, cukru, fenyklu a octa. Necháme asi 1 den proležet. Než salát podáváme, posypeme ho strouhaným křenem.
—————