Teplé přílohové omáčky

Holandská omáčka

  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • 3 žloutky
  • 150 g rozpuštěného másla
  • sůl
  • pepř

Do misky dáme ocet, přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Misku položíme na hrnec s vařící vodou a šleháme, až omáčka zhoustne. Postupně vléváme máslo a opět šleháme. Osolíme a opepříme. Podáváme teplé.

—————

Pikantní omáčka speciál

  • 1/2 šálku vody
  • 2 lžíce octa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce worcesteru
  • 1 šálek kečupu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička chilli koření
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • špetka hřebíčku

Všechny suroviny povaříme asi 40 minut, až cibule zhnědne. Je vhodná ke všem masům.

—————