Tortelliny
Tortelliny s rajčatovou omáčkou a lilkem
Doba přípravy: asi 30 minut
1 porce asi 2 550 kJ/ 609 kcal
4 porce
- 500 g sýrových tortellin
- 50 ml olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 500 g lilku
- 300 g sterilovaných rajčat
- hrst listů kerblíku
- sůl
- drcený pepř
Těstoviny vaříme v osolené vodě, až budou na skus. Scedíme, propláchneme tekoucí vodou, promícháme s olivovým či slunečnicovým olejem a vrátíme do hrnce.
Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozkrájíme na plátky. Na hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a papriku i česnek na něm asi minutu restujeme. Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený lilek a restujeme dozlatova ještě asi 4 minuty. Lilek vybíráme pouze pevný a lesklý. Měkký lilek bývá někdy hořký. Krájíme ho těsně až před úpravou, aby nám nezčernal.
Sterilovaná rajčata rozkrájíme a přidáme i s nálevem do směsi. Dochutíme podle potřeby solí a čerstvě drceným pepřem. Vaříme tak dlouho, až se směs dobře spojí a zelenina už je zcela měkká.
Listy kerblíku omyjeme, necháme okapat a pak je překrájíme. Na závěr je přisypeme do rajčatové směsi a omáčku nalijeme na těstoviny. Prohřejeme a ihned podáváme. Místo kerblíku můžeme přidat bazalku.
—————