Smaženky
Cibulové smaženky
- 8 krajíčků chleba
- 200 g taveného sýra
- 2 cibule
- 2 vejce
- strouhanka
- olej na opékání
- tatarská omáčka a kečup na ozdobení
- listy salátu a zelená petrželka
Krajíčky chleba potřeme měkkým taveným sýrem. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, rozprostřeme je na talíři a chleby namazanou stranou přitiskneme do nakrájené cibule. Pak chleby obalíme ve strouhance, v lehce rozšlehaných vejcích a opět ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Klademe na talíře s listy salátu, ozdobíme tatarskou omáčkou, kečupem a zelenou petrželkou.
—————
Teplé smaženky
- 4 krajíce chleba
- 2 vejce
- sůl
- mletý pepř
- olej na opečení
- hořčice
- 1 cibule
Vejce rozšleháme se solí a pepřem v pekáčku, do směsi vložíme krajíce chleba, necháme je asi 20 minut nasáknout. Pak na pánvi rozpálíme olej a obalené chleby opékáme dočervena z obou stran, případně zbylé vejce ještě na chleby nakapeme a opečeme. Horké smaženky potřeme hořčicí a posypeme drobně nakrájenou cibulí. Hned podáváme.
—————