Rajčatové
Domácí rajčatová salsa
- 1/2 kg zralých oloupaných rajčat nakrájených na malé kousky
- 1/3 hrnku najemno nasekané červené cibule
- 4 feferonky nasekané nadrobno (bez semínek)
- 1/4 hrnku nasekané petrželky
- 1 stroužek najemno nasekaného česneku
- 2 lžíce šťávy z limetek
- sůl a pepř podle chuti
Všechno smícháme a necháme ustát v pokojové teplotě aspoň 30 minut. Podáváme k masu.
—————
Lutenica
Smíchejte rajčatový protlak, pokrájenou cibuli a rozmačkanou se solí, petrželku, olej, a pokud máte chuť, tak i česnek. Je to skvělá omáčka k masu.
—————
Rajčatová omáčka
- 2 malé rajčatové protlaky
- 1 najemno pokrájená cibule
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
—————
Záznamy: 1 - 3 ze 3