Kachní játra
Kachní játra s rozinkami
Doba přípravy: 60 minut
1 porce asi 2 368 kJ/ 565 kcal
4 porce
- 400 g kachních jater
- mletý černý pepř
- 120 g rozinek
- 1 velký pomeranč
- 2 jarní cibulky
- 80 g másla
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce oleje
- sůl
Kachní játra dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Lehce je posypeme mletým pepřem a dáme do chladničky. Rozinky propláchneme, zakapeme pomerančovou šťávou a necháme marinovat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvičce rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibulku. Přidáme rozinky se šťávou a vše zalijeme bílým vínem. Necháme svařit na polovinu a ke konci přidáme na malé kousky nakrájené zbytky pomeranče.
Kachní játra obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a játra zprudka opečeme. Osolíme je, rozdělíme na talíře a přelijeme hotovou omáčkou. Podáváme s pečivem nebo s dušenou rýží.
—————
Záznamy: 1 - 1 ze 1