Plátky z trouby

Hovězí plátky s brokolicí na víně

 

4 porce

  • 800 g vysokého hovězího roštěnce
  • 7 lžic oleje
  • 250 g růžiček brokolice
  • 120 g pórku (na kolečka)
  • 1 červená paprika (na nudličky)
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce drceného černého pepře
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky worcesterové omáčky
  • sůl

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. 5 lžic oleje, citronovou šťávu a sojovou omáčku smícháme a do směsi naložíme maso. V chladu necháme nejlépe do druhého dne.

Na oleji roštěnky zprudka opečeme. Osolíme je, opepříme a v pekáčku v troubě pečeme při 150 °C 5 - 12 minut.

Ve výpeku z masa orestujeme nakrájenou zeleninu. Přidáme víno s protlakem a krátce podusíme doměkka. Směs ochutíme worcesterem a solí. Podáváme s opečeným masem a vařenou rýží.

—————