O obilovinách

Bulgur

Bulgur
  Bulgur je předvařená a nalámaná forma celozrnné pšenice. Název pochází z arabštiny a znamená "uvařený". Bulgur je lehce stravitelný, nenadýmavý, s ořechovou chutí. Má blahodárný vliv na nervovou soustavu. Podporuje činnost střev, je bohatým zdrojem především vitaminu A, fosforu, železa a...

—————

Jáhly

Jáhly jsou prosná zrna zbavená tuhé slupky. Mají vysokou biologickou hodnotu.Původem jsou z Číny. Pro vysoký obsah minerálů a železa jsou vhodné pro děti, sportovce nebo studující, zejména ale pro lidi trpící chudokrevností. Pomáhají zahánět deprese a únavu, díky minerálům se využívají při hubnutí...

—————

Pohanka

Pohanka
  Pohanka pochází z chladných oblastí Himalájí, proto se traduje, že posiluje a prohřívá organismus. Pohanka je lehce stravitelná, nutričně hodnotná a je nejlepším přírodním zdrojem rutinu - vitaminu P, který je důležitý pro cévní pružnost. Je také významným zdrojem vlákniny a vitamínů skupiny...

—————

Rýže

Rýže
Naprosto běžná potravina, součást jídelníčku snad všech kultur a civilizací. Jak by také ne, když ji člověk využívá jako potravinu již 6 500 let. Především v Číně a Indii, protože do Evropy se dostala zřejmě až kolem roku 1 000 a do Čech teprve během...

—————