Obalované a plněné krůtí řízky
Plněné krůtí řízky
Doba přípravy: 45 minut
1 porce asi 2 532 kJ/ 604 kcal
4 porce
- 600 g krůtích prsou
- sůl
- 80 g parmazánu
- 1 klobása (asi 200 g)
- 4 plátky slaniny
- 2 vejce
- asi 80 g hladké mouky
- 100 g strouhanky na obalení
- olej na smažení
Krůtí prsa opláchneme vodou, dáme je okapat na utěrku a osušíme. Pak maso nakrájíme na přibližně stejné velké plátky. Opatrně je rozklepeme paličkou na maso, nejlépe přes mikrotenovou fólii, lehce osolíme a posypeme jemně nastrouhaným parmazánem.
Klobásu (podle chuti libovolnou, může být i papriková) oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ty obalíme v anglické slanině a položíme na plátky masa. Každý plátek masa pak přes klobásu přeložíme na polovinu a okraje sklepneme paličkou na maso nebo sepneme párátky.
Mouku prosijeme na talíř. Vejce rozšleháme vidličkou. Naplněné řízky obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích a ve strouhance. Na rozpáleném oleji řízky po obou stranách osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku, podáváme s vařenými bramborami. Zdobíme bylinkami.
—————