Jáhly

Jáhly se sójovým masem

 

4 porce

  • 150 g jáhel
  • 100 g vařeného sójového masa
  • 1 kapie
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • petrželová nať
  • 2 lžíce oleje

 

Jáhly 3 krát spaříme a uvaříme v osolené vodě.

—————

Jáhly se zeleninou

 

4 porce

  • 200 g jáhel
  • voda
  • strouhaná syrová kořenová zelenina
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • 2 lžíce oleje

Jáhly 3 krát spaříme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Odstavíme, přidáme olej, nastrouhanou syrovou kořenovou zeleninu, prolisovaný česnek a všechno zamícháme.

—————

Karbanátky z jáhel a mrkve

 

4 porce

  • 250 g jáhel
  • 150 g mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g mozzarrely
  • 50 - 100 g dýňových semínek nebo oříšků

 

Jáhly uvaříme, vložíme do porcelánové mísy a necháme vychladnout. Přidáme nastrouhanou mrkev a mozzarrelu, drcená semínka a olej. Všechny přísady smícháme a vlhkýma rukama tvoříme karbanátky. Pečeme nasucho v troubě, až trochu zpevní.

—————