Jáhly
Jáhly se sójovým masem
4 porce
- 150 g jáhel
- 100 g vařeného sójového masa
- 1 kapie
- 4 stroužky česneku
- sůl
- petrželová nať
- 2 lžíce oleje
Jáhly 3 krát spaříme a uvaříme v osolené vodě.
—————
Jáhly se zeleninou
4 porce
- 200 g jáhel
- voda
- strouhaná syrová kořenová zelenina
- 4 stroužky česneku
- sůl
- 2 lžíce oleje
Jáhly 3 krát spaříme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Odstavíme, přidáme olej, nastrouhanou syrovou kořenovou zeleninu, prolisovaný česnek a všechno zamícháme.
—————
Karbanátky z jáhel a mrkve
4 porce
- 250 g jáhel
- 150 g mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g mozzarrely
- 50 - 100 g dýňových semínek nebo oříšků
Jáhly uvaříme, vložíme do porcelánové mísy a necháme vychladnout. Přidáme nastrouhanou mrkev a mozzarrelu, drcená semínka a olej. Všechny přísady smícháme a vlhkýma rukama tvoříme karbanátky. Pečeme nasucho v troubě, až trochu zpevní.
—————
Záznamy: 1 - 3 ze 3