Třešňové
Angrešto-třešňová marmeláda
- 1 kg angreštu
- 1 kg třešní
- 2 kg želírovacího cukru
Angrešt očistěte od stopek a okvětí. Umyjte jej a osušte. Třešně omyjte, osušte a odstraňte pecky. Plody rozmixujte na pyré. Směs smíchejte se želírovacím cukrem a nechte hodinu odpočinout. Pak za stálého míchání přiveďte k varu a 4 minuty prudce vařte. Horkou hmotou naplňte sklenice a okamžitě je uzavřete.
—————
Třešňový džem
- 1 kg třešní nebo višní
- 1 kg želírovacího cukru
- šťáva ze 2 citronů
Třešně omyjte, opatrně osušte a odstraňte pecky. Smíchejte se želírovacím cukrem a nechte přikryté 24 hodin odpočinout. Směs za stálého míchání přiveďte spolu s citronovou šťávou do varu a 4 minuty zprudka vařte. Horkou hmotu plňte do sklenic a okamžitě uzavřete. Nechte vychladnout dnem vzhůru.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2