Mňamky z uzenin
Marinované vuřty
- 50 dkg libereckých párků
- 2 velké cibule
- 3 kyselé okurky
- 2 majolky
Marináda:
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcesteru
- 1 - 2 lžičky cukru
- půl lžičky pepře
- sůl
Párky, cibuli a okurky nakrájíme, zalijeme marinádou a promícháme s majolkou. Necháme 1 - 2 dny proležet nejlépe ve sklenici na zavařování.
—————
Rota žíznivého kaprála
4 porce
- 400 g špekáčků
- 3 rajčata
- 3 zelené papriky
- 1 větší cibule
- 2 sladkokyselé okurky
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- worcester
- ocet
- 1 lžíce hořčice
- voda
Oloupané špekáčky, cibuli, rajčata a okurky nakrájíme na tenká kolečka, omyté papriky na nudličky. Vložíme do mísy a promícháme. V oleji rozšleháme do hladka hořčici, worcester, ocet, sůl, pepř a vodu. Omáčkou přelijeme připravené špekáčky a zeleninu, zlehka promícháme a necháme v chladu uležet.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2