Okurky
Celoroční okurky kvašáky
okurky
kopr
voda
sůl
Do sklenic (0,7 l) naskládáme okurky, které proložíme koprem. Pak v hrnci dobře převaříme vodu se solí (na 1 litr vody dáme 40 g soli). Ihned jí zalijeme okurky ve sklenicích. Během hodiny trošku vody ubude, tak ještě dolijeme, plníme...
—————
Kvašené okurky
4 litrová sklenice
2 kg větších nakládaček
2 vinné listy
2 višňové listy
4 vršky kopru
Nálev:
2 l vody
8 dkg soli
2 lžičky cukru
1 lžička hořčičného semínka
10 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
3 bobkové listy
na špičku nože...
—————
Sladkokyselé okurky
4 salátové okurky
2 lžíce hořčičných semínek
koprová semena
3/8 l vinného octa
1/4 l převařené vody
375 g cukru
sůl
Okurky omyjeme, můžeme nechat slupku nebo je oloupeme. Nakrájíme na kolečka. Okurky, hořčičná i koprová semínka navrstvíme do kameninového...
—————
Sladkokyselé okurky s rajčaty
Doba přípravy: 45 minut
1 velká okurka
1 kg malých rajčat
1 sklenice oliv plněných paprikami
1 cibule
1 l bílého vína
4 lžíce octa
500 g cukru
2 kousky skořice
10 hřebíčků
2 kousky zázvoru
1 bobkový list
Rajčata omyjeme a propícháme...
—————
Záznamy: 1 - 4 ze 4