Polevy a ozdoby

Opilé jahody

    1 kg jahod cukr koňak nebo rum   Jahody omyjeme, osušíme a plníme je postupně do čistých skleniček. Každou vrstvu jahod posypeme cukrem a polijeme lžičkou koňaku nebo rumu. Naplněné skleničky uzavřeme víčky a uložíme v chladu. Vydrží několik dnů. Opilé jahody jsou...

—————

Poleva na perníky na 9 způsobů

Bílková poleva   170 g moučkového cukru 1 bílek několik kapek octa nebo citronové šťávy   Smíchejte cukr s bílkem a několika kapkami octa, až je poleva lesklá a hladká. Pokud chcete kresbu na velké perníky nanášet štětcem, oddělte ji od připravené polevy na zdobení a zřeďte...

—————

Švestková klevera

  5 kg švestek 1/8 l octa 1 kg krystalového cukru Švestky omyjeme a vypeckujeme, vložíme do pekáče, přelijeme octem. Přisypeme cukr. Vložíme do trouby (170 °C) a necháme přijít do varu. Vaříme 15 minut, pak pekáč vyjmeme a odložíme do druhého dne do chladu. Druhý den kleveru...

—————