Houbové saláty
Salát z hříbků
- 30 až 40 dkg hříbků
- 25 dkg ementálu
- 1 malá majonéza
- trocha smetany
- sůl
- 3/4 l vody
Hříbky vaříme 20 minut v trochu oslazené a osolené vodě, do které přidáme 4 lžíce octa. Pak hříbky necháme vychladnout a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme s nastrouhaným sýrem, majonézou a šlehačkou, dochutíme šťávou z citronu.
—————
Žampionový salát s česnekem
- 500 g menších žampionů
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce drobně nasekaného česneku
- čtvrt hrnku vína madeira nebo portského
- půl hrnku smetany ke šlehání
- čtvrt hrnku nasekané bazalky nebo lžička sušené
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na rozehřátém oleji opečeme na čtvrtky nakrájené omyté a osušené žampiony, přidáme nasekaný česnek,víno a povaříme asi minutu. Zalijeme smetanou, okořeníme, osolíme a promícháme. Salát můžeme podávat teplý nebo vychlazený.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2