Saláty z červené řepy

Salát z červené řepy - dietní

1 porce 840 kJ

4 porce

  • 2 menší bulvy červené řepy
  • 2 nakyslá jablka
  • 160 g černých oliv
  • 1 lžíce kaparů

Zálivka:

  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

Červenou řepu uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, stejně tak jablka. Olivy nasekáme nadrobno. Suroviny na zálivku prošleháme a smícháme s řepou, jablky, kapary a olivami.

—————

Salát z červené řepy a jablek

 

 

  • 2 až 3 červené řepy
  • 4 jablka
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1,5 dl vody
  • 4 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička fenyklu
  • sůl

 

Vodu svaříme s octem, fenyklem, cukrem a solí, odstavíme a vmícháme olej. Červenou řepu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nakrájíme nejlépe zoubkovaným nožem. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k řepě. Salát ozdobíme křenem a přelijeme vychladlou zálivkou.

—————

Salát z červené řepy a kysaného zelí

 

 

  • 3 hlavičky vařené červené řepy
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • 1 strouhaný křen
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • sůl, pepř

 

Červenou řepu nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.

 

—————

Salát z červené řepy s křenem

 

 

  •  
  • 1/2 kg červené řepy
  • 5 dkg křenu
  • 1/8 l vody s octem
  • 2 lžičky cukru
  • trochu fenyklu
  • sůl

 

Řepu očistíme a dáme vařit do osolené vody. Měkkou oloupeme, nakrouháme na nudličky a zalijeme marinádou připravenou z osolené vody, cukru, fenyklu a octa. Necháme asi 1 den proležet. Než salát podáváme, posypeme ho strouhaným křenem.

—————