4 porce
- 100 g červené čočky
- 200 g polníčku
- 100 g rokety
- 6 vajec vařených natvrdo
- 4 lžíce vinného octa
- 3 lžíce oleje
- cukr, pepř, sůl
Krutony: 6 plátků toastového chleba, 2 lžíce olivového oleje
Čočku povařte v osolené vodě asi 15 minut, sceďte ji a v sítu prolijte studenou vodou. Natvrdo vařená vejce oloupejte a nakrájejte na osminky. Polníček a roketu operte a osušte.
Krutony: Kostičky toastového chleba o velikosti asi 1 x 1 cm opečte na pánvi na olivovém oleji. Můžete je také ogrilovat nasucho v troubě.
Ocet smíchejte se solí, pepřem a cukrem a zašlehejte do něj olej. Polníček, roketu, vejce a čočku upravte na talíře. Zalijte zálivkou a posypte krutony.