Buřty na pivě

Pečené buřty na pivě

 

  •  8 buřtů
  • sklenice sterilované zeleniny
  • 8 lžiček plnotučné hořčice
  • půl sklenice kečupu
  • půl litru černého piva
  • mletý pepř
  • sůl

 

Buřty podélně rozřízneme a naplníme sterilovanou zeleninou, poklademe do pekáčku, opepříme, osolíme. Na každý rozetřeme lžičku hořčice, přelijeme kečupem a černým pivem. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Podáváme s křupavými rohlíčky.

 

 

—————

Špekáčky na pivě

 

  • 6 špekáčků
  • cibule
  • 50 g slaniny
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • pivo
  • vývar
  • chléb na zahuštění

 

Jednu rozkrájenou cibuli s kolečky oloupaných špekáčků osmahneme na pokrájené rozškvařené slanině, přichutíme tlučeným kmínem, mletým pepřem a solí. Zalijeme 1 dcl piva, šálkem vývaru z masoxu a krátce podusíme. Nakonec přidáme 2 lžíce strouhaného chleba a dodusíme.

—————

Špekáčky v černém pivu

 

  • 1 kg špekáčků
  • 1/2 kg cibule
  • sklenice kečupu
  • černé pivo

 

Půlky špekáčků nakrájíme na ježky, poskládáme do pekáče, zasypeme cibulí pokrájenou na kolečka, zalijeme kečupem a pivem. Necháme péct v troubě, až vznikne hustá omáčka. Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem. Zapíjíme pivem!

 

—————

Špekáčky v kečupu a černém pivu

 

  • 8 špekáčků
  • 2 velké cibule
  • 2 papriky
  • 1 sklenice moravanky
  • 500 g kečupu Heinz hot
  • 1 láhev černého piva
  • mletý pepř
  • celerová nať nebo petrželka na ozdobu

 

Špekáčky po stranách nařízneme a naskládáme je do pekáče. Obložíme je nakládanou zeleninou, na dílky nakrájenou cibulí a proužky paprik, zalijeme kečupem a polovinou piva, podle chuti připepříme. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme za občasného přilévání piva, až je šťáva se zeleninou lesklá, hustá a špekáčky jsou upečené. Hotový pokrm ozdobíme zelenou natí.

 

TIP: špekáčky můžeme před pečením v podélném řezu naplnit feferonkami, kousky cibule a spíchnout párátky.

—————

Špekáčky v pivu

Doba přípravy: 35 minut

4 porce

  • 8 špekáčků
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 200 ml tmavého piva
  • 1 lžíce medu
  • 5 lžic kečupu
  • sůl

Každý špekáček podélně rozkrojte tak, aby zůstal na jedné straně spojený. Vnitřní strany vymažte prolisovaným česnekem utřeným s trochou soli a poklaďte plátky cibule. Naskládejte do zapékací mísy. Med pečlivě rozmíchejte s kečupem, přidejte pivo, promíchejte a celou směs nalijte na špekáčky. Dejte péct do trouby na 25 minut. Podávejte s chlebem.

—————