Buřty na pivě
Pečené buřty na pivě
- 8 buřtů
- sklenice sterilované zeleniny
- 8 lžiček plnotučné hořčice
- půl sklenice kečupu
- půl litru černého piva
- mletý pepř
- sůl
Buřty podélně rozřízneme a naplníme sterilovanou zeleninou, poklademe do pekáčku, opepříme, osolíme. Na každý rozetřeme lžičku hořčice, přelijeme kečupem a černým pivem. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Podáváme s křupavými rohlíčky.
—————
Špekáčky na pivě
- 6 špekáčků
- cibule
- 50 g slaniny
- kmín
- pepř
- sůl
- pivo
- vývar
- chléb na zahuštění
Jednu rozkrájenou cibuli s kolečky oloupaných špekáčků osmahneme na pokrájené rozškvařené slanině, přichutíme tlučeným kmínem, mletým pepřem a solí. Zalijeme 1 dcl piva, šálkem vývaru z masoxu a krátce podusíme. Nakonec přidáme 2 lžíce strouhaného chleba a dodusíme.
—————
Špekáčky v černém pivu
- 1 kg špekáčků
- 1/2 kg cibule
- sklenice kečupu
- černé pivo
Půlky špekáčků nakrájíme na ježky, poskládáme do pekáče, zasypeme cibulí pokrájenou na kolečka, zalijeme kečupem a pivem. Necháme péct v troubě, až vznikne hustá omáčka. Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem. Zapíjíme pivem!
—————
Špekáčky v kečupu a černém pivu
- 8 špekáčků
- 2 velké cibule
- 2 papriky
- 1 sklenice moravanky
- 500 g kečupu Heinz hot
- 1 láhev černého piva
- mletý pepř
- celerová nať nebo petrželka na ozdobu
Špekáčky po stranách nařízneme a naskládáme je do pekáče. Obložíme je nakládanou zeleninou, na dílky nakrájenou cibulí a proužky paprik, zalijeme kečupem a polovinou piva, podle chuti připepříme. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme za občasného přilévání piva, až je šťáva se zeleninou lesklá, hustá a špekáčky jsou upečené. Hotový pokrm ozdobíme zelenou natí.
TIP: špekáčky můžeme před pečením v podélném řezu naplnit feferonkami, kousky cibule a spíchnout párátky.
—————
Špekáčky v pivu
Doba přípravy: 35 minut
4 porce
- 8 špekáčků
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 200 ml tmavého piva
- 1 lžíce medu
- 5 lžic kečupu
- sůl
Každý špekáček podélně rozkrojte tak, aby zůstal na jedné straně spojený. Vnitřní strany vymažte prolisovaným česnekem utřeným s trochou soli a poklaďte plátky cibule. Naskládejte do zapékací mísy. Med pečlivě rozmíchejte s kečupem, přidejte pivo, promíchejte a celou směs nalijte na špekáčky. Dejte péct do trouby na 25 minut. Podávejte s chlebem.
—————