Triky do kuchyně

Banány

Nakrájené banány nezhnědnou, pokapeme-li je citronem.

—————

Česnek jako čerstvý

Česnek bude jako čerstvý, když jej naložíme do slaného nálevu (na 1 l vody asi 300 g soli) a uzavřeme do lahvičky.

—————

Chutná cmunda

Do těsta na bramboráky je lepší dát cibuli osmaženou než syrovou, dodá bramboráku výraznější chuť.

—————

Domácí sádlo

Sádlo, které škvaříme bude mít výbornou chuť, když do něj přidáme sůl a mléko (na 2 kg sádla dáme 1,5 lžičky soli a 1/8 l mléka). Škvarky budou mít pak zlatavou barvu a sádlo vypadá jako perleť.

—————

Jak předejít "nafouknutí" těsta při pečení

Do těsta před pečením zapíchneme několik makaronů. Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

—————

Krájení měkkého chleba

Měkký nebo teplý chléb se mnohem lépe nakrájí předem nahřátým nožem.

—————

Nakupování avokáda

Avokádo vezměte do dlaně a mírně zmáčkněte. Pokud se trochu poddá, je právě vhodné ke konzumaci. Pozor, na přílišný stisk, vytvořily by se otlačeniny.

—————

Obalování řízků

Při obalování řízků přidáme do vajíčka trochu piva. Strouhanka bude lépe držet  pohromadě a nepřilepí se na pánev.

—————

Přepepřené jídlo

Pokud přepepříte nějaký pokrm, nezoufejte, ještě se dá zachránit.Stačí nakrájet dvě jablka na větší kousky, vložit je do jídla a krátce povařit. Ostrost jídla se tím zmírní.

—————

Skladování cibule a česneku

Cibule a česnek se nejlépe skladují zavěšené. Vložte je do punčochy, mezi jednotlivými hlavičkami uvažte uzly a pověste na chladné místo.

—————