Triky do kuchyně
Banány
Nakrájené banány nezhnědnou, pokapeme-li je citronem.
—————
Česnek jako čerstvý
Česnek bude jako čerstvý, když jej naložíme do slaného nálevu (na 1 l vody asi 300 g soli) a uzavřeme do lahvičky.
—————
Chutná cmunda
Do těsta na bramboráky je lepší dát cibuli osmaženou než syrovou, dodá bramboráku výraznější chuť.
—————
Domácí sádlo
Sádlo, které škvaříme bude mít výbornou chuť, když do něj přidáme sůl a mléko (na 2 kg sádla dáme 1,5 lžičky soli a 1/8 l mléka). Škvarky budou mít pak zlatavou barvu a sádlo vypadá jako perleť.
—————
Jak předejít "nafouknutí" těsta při pečení
Do těsta před pečením zapíchneme několik makaronů. Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.
—————
Krájení měkkého chleba
Měkký nebo teplý chléb se mnohem lépe nakrájí předem nahřátým nožem.
—————
Nakupování avokáda
Avokádo vezměte do dlaně a mírně zmáčkněte. Pokud se trochu poddá, je právě vhodné ke konzumaci. Pozor, na přílišný stisk, vytvořily by se otlačeniny.
—————
Obalování řízků
Při obalování řízků přidáme do vajíčka trochu piva. Strouhanka bude lépe držet pohromadě a nepřilepí se na pánev.
—————
Přepepřené jídlo
Pokud přepepříte nějaký pokrm, nezoufejte, ještě se dá zachránit.Stačí nakrájet dvě jablka na větší kousky, vložit je do jídla a krátce povařit. Ostrost jídla se tím zmírní.
—————
Skladování cibule a česneku
Cibule a česnek se nejlépe skladují zavěšené. Vložte je do punčochy, mezi jednotlivými hlavičkami uvažte uzly a pověste na chladné místo.
—————