Jablečné

Jablečné lívance

 

  • 3 jablka
  • 2 vejce
  • 3 lžičky cukru
  • 3 lžičky rumu
  • 4 lžíce hladké mouky
  • rozinky
  • skořice

Na jemném struhadle nastrouháme jablka, přidáme cukr, rum, hladkou mouku, trochu rozinek a skořici. Osmažíme po obou stranách a nakonec posypeme cukrem.

—————

Jablečné lívance II

 

  • 500 g jablek
  • 4 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 250 g hrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1/4 l mléka
  • citronová šťáva
  • špetka soli
  • olej
  • džem

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu a sůl. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta usmažíme na oleji lívanečky, které potřeme džemem.

—————

Jablkové lívance

 

 

  • 160 g hrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • lžička citronové kůry
  • 80 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 300 g nastrouhaných jablek
  • 2 lžíce calvadosu (nemusí být)
  • olej na opékání
  • skořicový cukr na posypání

 

Mouku promícháme s kypřícím práškem, cukrem a citronovou kůrou. Žloutky rozmícháme s mlékem, jablka nastrouháme a pokapeme calvadosem a z bílků ušleháme sníh. Všechny suroviny lehce promícháme a na rozehřátém oleji v lívanečníku smažíme dozlatova lívance, hotové sypeme skořicovým cukrem.

—————