Jablečné
Jablečné lívance
- 3 jablka
- 2 vejce
- 3 lžičky cukru
- 3 lžičky rumu
- 4 lžíce hladké mouky
- rozinky
- skořice
Na jemném struhadle nastrouháme jablka, přidáme cukr, rum, hladkou mouku, trochu rozinek a skořici. Osmažíme po obou stranách a nakonec posypeme cukrem.
—————
Jablečné lívance II
- 500 g jablek
- 4 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 250 g hrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1/4 l mléka
- citronová šťáva
- špetka soli
- olej
- džem
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu a sůl. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta usmažíme na oleji lívanečky, které potřeme džemem.
—————
Jablkové lívance
- 160 g hrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- lžička citronové kůry
- 80 g cukru
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 300 g nastrouhaných jablek
- 2 lžíce calvadosu (nemusí být)
- olej na opékání
- skořicový cukr na posypání
Mouku promícháme s kypřícím práškem, cukrem a citronovou kůrou. Žloutky rozmícháme s mlékem, jablka nastrouháme a pokapeme calvadosem a z bílků ušleháme sníh. Všechny suroviny lehce promícháme a na rozehřátém oleji v lívanečníku smažíme dozlatova lívance, hotové sypeme skořicovým cukrem.
—————
Záznamy: 1 - 3 ze 3