Piškoty
Čokoládové piškoty s nugátem
- 150 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 100 g Hery
- 8 žloutků
- 2 lžíce kakaa
Na náplň:
- 200 g oříškového nugátu (nugety)
- 100 g Hery
- Dohotovení
- 50 g čokolády na vaření
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec prosátou mouku předem smíchanou s kakaem.
Cukrářským sáčkem s hladkým tvořítkem nebo lžičkou uděláme malé kopečky na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak opatrně sloupneme z papíru. Nugát (nugetu) vyšleháme s Herou na hladkou náplň a slepujeme vždy dva piškotky k sobě. Pak ozdobně přestříkáme rozehřátou čokoládou.
Doporučujeme podávat 2. až 3. den, kdy se piškotky krásně rozleží.
—————
Piškotky plněné pudinkovým krémem
- 50 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 20 g vanilkového pudinkového prášku
- 4 bílky
- 1 žloutek
Krém:
- 300 ml odtučněného mléka
- 60 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžíce instantní kávy
- 100 g Flory light nebo Rama linie
Mléčná hmota:
- 100 g sušeného odtučněného mléka
—————
Žloutkové piškotky s kokosovou náplní
Doba přípravy: 55 minut
Těsto:
- 160 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 100 g hery
- 6 žloutků
Náplň:
- 100 g krupicového cukru
- 100 g kokosu
- 80 g sušeného mléka
- 200 ml vody
- 2 lžíce medu
- 50 g piškotových drobečků
Dohotovení:
- 100 g čokoládové polevy
Heru nakrájíme a necháme změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec prosátou mouku. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé piškotky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
Po upečení necháme vychladnout a pak opatrně odtrhneme od papíru. Vodu svaříme se sušeným mlékem, cukrem, medem a kokosem. Necháme vychladnout a pak vmícháme nastrouhané piškoty. Náplň cukrářským sáčkem nastříkáme na polovinu piškotů a slepíme je s druhou polovinou piškotů. Povrch ozdobně přestříkáme rozehřátou polevou nebo do poloviny namáčíme.
—————