Sýry z grilu

Grilovaný hermelín se slaninou

 

  • hermelín podle počtu strávníků
  • plátky anglické slaniny
  • olej
  • grilovací koření
  • česnek

 

Olej smícháme s kořením, česnekem a směsí potřeme hermelíny, které potom zabalíme do dvou plátků anglické slaniny. Pečlivě zabalíme do alobalu a necháme alespoň jednu hodinu rozležet. Grilujeme je na dřevěném uhlí. Jako příloha se skvěle hodí čerstvá bageta a zeleninový salát.

—————

Grilovaný kozí sýr s cuketami

Doba přípravy: 25 minut

1 porce asi 306 kcal/ 1 283 kJ

4 porce

 

  • 1 cuketa (asi 250 g)
  • 240 g kozího sýra
  • 1 snítka tymiánu
  • špetka drceného pepře
  • 100 ml olivového oleje

 

Cuketu omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Kozí sýr nakrájíme na stejně velké kousky po 20 g.

Dílky sýra zabalíme do plátků z cukety a balíčky převážeme provázkem nebo cuketu upevníme párátky.

Tymián opláchneme a lístečky otrháme. Olivový olej smícháme s drceným pepřem a tymiánem. Směsí potíráme sýrové balíčky a naskládáme je na plech potřený olejem. Vložíme pod gril a krátce (asi 5 minut) grilujeme.

Během grilování sýrové balíčky velmi opatrně obrátíme. Dáváme pozor, aby se sýr nerozpustil a nevytekl.

—————

Pečený hermelín na grilu v těstíčku

Doba přípravy: 30 minut

1 porce asi 2 742 kJ/ 654 kcal

4 porce

  • 300 g listového těsta
  • 4 hermelíny
  • 4 lžičky marmelády
  • 2 lžíce piniových semínek
  • 2 lžíce oříšků
  • mletý pepř
  • 3 červená rajčata
  • 2 žlutá rajčata
  • svazeček petrželky
  • sůl

Těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na 4 čtverce. Hermelíny rozpůlíme. Polovinu potřeme marmeládou a posypeme piniovými semínky nebo oříšky a opepříme. Přiklopíme druhou polovinou sýra a lehce přitiskneme na sebe.

Naplněné hermelíny dobře zabalíme do těsta a položíme na rozpálený gril. Opečeme po obou stranách dozlatova. Ihned podáváme.

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější kolečka. Opečeme je po obou stranách na grilu. Necháme je vychladnout a nakrájíme na menší kostičky.

Petrželku omyjeme a nasekáme nahrubo. Rajčata osolíme, opepříme a zlehka promícháme dohromady s petrželovou natí.

—————