Teplé přílohové omáčky
Holandská omáčka
- 2 lžičky bílého vinného octa
- 3 žloutky
- 150 g rozpuštěného másla
- sůl
- pepř
Do misky dáme ocet, přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Misku položíme na hrnec s vařící vodou a šleháme, až omáčka zhoustne. Postupně vléváme máslo a opět šleháme. Osolíme a opepříme. Podáváme teplé.
—————
Pikantní omáčka speciál
- 1/2 šálku vody
- 2 lžíce octa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce worcesteru
- 1 šálek kečupu
- 1 lžička soli
- 1 lžička chilli koření
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- špetka hřebíčku
Všechny suroviny povaříme asi 40 minut, až cibule zhnědne. Je vhodná ke všem masům.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2