Kachní játra

Kachní játra s rozinkami

 

Doba přípravy: 60 minut

1 porce asi 2 368 kJ/ 565 kcal

4 porce

  • 400 g kachních jater
  • mletý černý pepř
  • 120 g rozinek
  • 1 velký pomeranč
  • 2 jarní cibulky
  • 80 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • sůl

Kachní játra dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Lehce je posypeme mletým pepřem a dáme do chladničky. Rozinky propláchneme, zakapeme pomerančovou šťávou a necháme marinovat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

Na pánvičce rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibulku. Přidáme rozinky se šťávou a vše zalijeme bílým vínem. Necháme svařit na polovinu a ke konci přidáme na malé kousky nakrájené zbytky pomeranče.

Kachní játra obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a játra zprudka opečeme. Osolíme je, rozdělíme na talíře a přelijeme hotovou omáčkou. Podáváme s pečivem nebo s dušenou rýží.

—————