Polevy a ozdoby
Opilé jahody
1 kg jahod
cukr
koňak nebo rum
Jahody omyjeme, osušíme a plníme je postupně do čistých skleniček. Každou vrstvu jahod posypeme cukrem a polijeme lžičkou koňaku nebo rumu. Naplněné skleničky uzavřeme víčky a uložíme v chladu. Vydrží několik dnů. Opilé jahody jsou...
—————
Poleva na perníky na 9 způsobů
Bílková poleva
170 g moučkového cukru
1 bílek
několik kapek octa nebo citronové šťávy
Smíchejte cukr s bílkem a několika kapkami octa, až je poleva lesklá a hladká. Pokud chcete kresbu na velké perníky nanášet štětcem, oddělte ji od připravené polevy na zdobení a zřeďte...
—————
Švestková klevera
5 kg švestek
1/8 l octa
1 kg krystalového cukru
Švestky omyjeme a vypeckujeme, vložíme do pekáče, přelijeme octem. Přisypeme cukr. Vložíme do trouby (170 °C) a necháme přijít do varu. Vaříme 15 minut, pak pekáč vyjmeme a odložíme do druhého dne do chladu. Druhý den kleveru...
—————