Cibulové

Cibulový dip

 

  • 450 g jemně nakrájené cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 50 g lučiny nebo ricotty
  • 1 a 1/2 lžičky bílého vinného octa
  • 1/4 hrnku jemné nakrájené pažitky

V rozehřátém oleji dozlatova osmahneme cibuli, osolíme ji, opepříme a necháme vychladnout. Smícháme ji v misce se smetanou, lučinou, octem, pažitkou, osolíme a opepříme dle chuti. Dip vydrží v chladu dva dny. Podáváme ho s chipsy.

—————

Dresink cibulový

 

 

  • 1 jemně nasekaná červená cibule
  • 1 bílá cibule
  • 50 ml olivového oleje
  • 150 ml vinného octa

—————