Marinády na ryby

Bylinková marináda

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (prolisovat)
  • čerstvá petrželová nať a bazalka (nasekat)
  • mladá cibulka (najemno nasekat, popřípadě nastrouhat)
  • bílý pepř
  • sůl


 

—————

Česneková marináda

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 0,5 dl bílého vína
  • 3 stroužky česneku (prolisovat)
  • pepř bílý
  • citrónová šťáva
  • jedná-li se o mořské ryby můžeme přidat čerstvou bazalku
  • sůl


 

—————

Koprová marináda

  • 4 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • bílý pepř
  • čerstvý kopr (nasekat)
  • sůl

—————

Marináda na divoko

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku (prolisovat),
  • 2 lžičky sladké papriky
  • drcené koření (bobkový list, nové koření, jalovec)
  • sůl

—————

Pikantní marináda

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 chilli paprička (najemno nakrájené popř. nastrouhané, může být i sušená)
  • 2 stroužky česneku (prolisovat)
  • čerstvá petrželová nať a bazalka (nasekat)
  • sůl


 

—————

Pikantní marináda s medem

  • 3 lžíce olivového oleje
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce medu
  • čerstvá petrželová nať (nasekat)
  • 1 chilli paprička (najemno nakrájet popř. nastrouhat)
  • bílý pepř
  • sůl

—————