Obalované višně

Višně v čokoládě

Doba přípravy: 45 minut

20 ks

  • 20 ks kandovaných višní (100 g)
  • 20 ml brandy nebo griotky
  • 200 g marcipánové hmoty
  • 150 g čokoládové polevy mléčné
  • 50 g čokoládové polevy tmavé
  • 50 g čokoládové polevy bílé

Z předem připraveného marcipánu uděláme váleček, který ostrým nožem rozkrájíme na 20 stejných kousků. Z každého kousku vytvarujeme pěknou kuličku.

Kandované višně v misce pokapeme likérem. Opatrně je promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet. Do středu každé kuličky promáčkneme důlek a vložíme do něj višni.

Ve vodní lázni si rozehřejeme všechny čokoládové polevy a postupně je naplníme do papírových cukrářských sáčků. Marcipánové kuličky s višní dáme na kovovou mřížku.

Bonbony přelijeme nejprve mléčnou čokoládovou polevou a necháme mírně zatuhnout. Pak část přestříkáme tmavou a zbytek bílou čokoládovou polevou.

—————

Višně v čokoládě - tmavé

 

 

  • 100 g marcipánové hmoty
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g naložených vypeckovaných višní se stopkami
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g čokoládové rýže

Marcipánovou hmotu důkladně prohněteme s kakaem. Kakaový marcipán rozválíme na silnější plát a rozdělíme jej asi na 10 kousků. Višně opatrně obalíme marcipánem.

Čokoládu rozlámeme na kousky, dáme do kastrůlku a rozpustíme ve vodní lázni. Višně v marcipánu napíchneme na párátka, namáčíme do rozpuštěné čokolády a pak je ihned do poloviny obalíme čokoládovou rýží. Na kuchyňské mřížce nebo alobalu je necháme dobře ztuhnout. Ztuhlé obalené višně vložíme do papírových košíčků.

—————

Višňové potěšení

 

  • 200 g strouhaných jader vlašských ořechů
  • 150 g strouhané čokolády
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g hrozinek
  • 50 g dětských piškotů
  • 200 ml rumu
  • 1 šálek višní naložených v rumu
  • čokoládová rýže nebo čokoláda na obalení

 

Hrozinky na sítku spaříme vroucí vodou. Vložíme je do větší láhve, zalijeme rumem a necháme asi 48 hodin odležet. Pak je scedíme, najemno nasekáme, přidáme čokoládu, cukr, strouhané ořechy a piškoty a zpracujeme na husté těsto. Do kousků těsta balíme scezené, okapané višně, utvoříme kuličky, které nakonec obalíme v čokoládové rýži nebo namočíme do čokolády.

—————