Jablka
Burgundská jablka s náplní
- 2 červená tvrdší jablka
- 3 dl burgundského červeného vína
- 100 g cukru
- 5 g skořice
- 2 hřebíčky
- 100 g plnotučného tvarohu
- 60 g cukru
- kůra z půlky citronu
- 10 g sekaných mandlí
- šťáva z citronu
- rozinky
Jablka překrojíme napůl, zbavíme jádřinců a potřeme šťávou z citronu. Řeznou plochou vložíme do misky, přelijeme vínem smíchaným s cukrem, přidáme skořici a hřebíček. Na 6 minut zakryjeme a pak dáme vychladnout. Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami a citronovou kůrou a nastříkáme do jablek. Posypeme spařenými mandlemi.
—————
Jablečné kroužky se skořicí
Doba přípravy: 30 minut
4 porce
- 4 velká jablka
- 2 vejce
- 1 dl mléka
- 150 g hladké mouky
- špetka citronové kůry
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- 1 lžička prášku do pečiva
- olej na smažení
- malinový kompot na ozdobu
- celá skořice na ozdobu
- moučkový cukr na posypání
Jablka nakrájíme na dva cm široké plátky a vykrojíme jádřince. Mouku prosijeme, přisypeme kypřící prášek, špetku citronové kůry a cukr.
Přidáme vejce, mléko podle potřeby, promícháme. Plátky v těstíčku obalíme a na pánvi smažíme. Hotové zdobíme moučkovým cukrem, kousky celé skořice a malinovým kompotem.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2