Kapustové saláty
Salát z růžičkové kapusty
- 500 g růžičkové kapusty
- sůl
- mletý pepř
- hrst piniových jader nebo sekaných ořechů
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 1 jablko
V troubě na plechu lehce opečeme piniová jádra nebo ořechy. Do vroucí osolené vody vhodíme kapustičky nakrájené na nudličky, vaříme je 1 minutu a hned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly pěkně zelené. Osušíme je. V misce prošleháme ocet a olivový olej, přidáme na kostičky nakrájené jablko, kapustičku, osolíme a opepříme, promícháme a posypeme piniovými jádry nebo ořechy.
—————
Salát z růžičkové kapusty s ořechy
- 800 g růžičkové kapusty
- 50 g másla nebo oleje
- 150 g ořechových jader
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva nebo jablečný ocet
- zelená petrželka
Kapustičky očistíme od uvadlých lístků, košťálky křížem nakrojíme a uvaříme je v osolené vodě, scedíme a zchladíme. Na rozehřátém másle nebo oleji opečeme hrubě nasekaná ořechová jádra, přidáme je ke kapustičkám, opepříme, okyselíme, případně dosolíme a promícháme. Salát můžeme podávat teplý nebo vychlazený.
—————
Záznamy: 1 - 2 ze 2