Jogurtové
Dia závin s jogurtem
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- polovina kypřícího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 2 lžíce ramy nebo hery
- 2 dl bílého jogurtu
- špetka soli
- máslo na potření
- dia sladidlo na posypání
—————
Jogurtový závin
Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vejce
- 2 lžíce Ramy
- 1 lžíce kysaného mléka (nebo obyčejného)
- 2 dl bílého jogurtu
- špetka soli
Náplň:
- strouhaná jablka
- skořice
- cukr a vanilkový cukr
- ořechy
Zpracujeme těsto a necháme 2 hodiny odležet. Rozválíme na 2 záviny. Plníme strouhanými jablky, která posypeme skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem a ořechy.
Po upečení potřeme Ramou a posypeme moučkovým cukrem.
—————
Závin z jogurtového těsta
- 200 g polohrubé mouky
- 125 g hery
- půl kelímku bílého jogurtu
- hladká mouka na posypání válu
- 20 g másla na vymazání plechu
- 1 vejce na potření závinu
Náplň:
- 1 kg jablek
- 40 g strouhanky
- 1 balíček skořicového cukru
- 80 g hrubě sekaných ořechů
Z polohrubé mouky, jogurtu a změklé hery vypracujeme na válu hladké těsto. Vyválíme je dotenka a rozdělíme na dva díly. Strouhanku nasucho opražíme, vlašská jádra posekáme, omytá jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Každý plát nejprve posypeme připravenou strouhankou, přidáme nastrouhaná jablka, skořicový cukr, posekané ořechy a zavineme. Plech vymažeme máslem, položíme na něj oba záviny, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.
—————
Záznamy: 1 - 3 ze 3